Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Makersregeling per 1 maart weer open voor nieuwe aanvragen
donderdag 23 januari 14:30

Jonge uitvoerende popmuzikanten kunnen vanaf 1 maart 2020 een aanvraag indienen bij Pop in Limburg ter ondersteuning van hun project. Mede dankzij de financiële samenwerking met Prins Bernhard cultuurfonds is er dit jaar weer €25.000 beschikbaar voor deze regeling. Er kan per project een maximaal bedrag van €5.000 aangevraagd worden. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 1 april 2020.   

Deze makersregeling is bedoeld voor popmuzikanten die professioneel in de muzieksector opereren en planmatig hun carrièrepad vormgeven. Pop in Limburg richt zich op pre- tot mid-career popmuzikanten die een financieel steuntje in de rug nodig hebben om tot een volgende tour, geluidsdrager, een multi- of interdisciplinaire samenwerking te komen. Wij richten ons op popmuzikanten die naast financiële steun gebaat zijn bij inhoudelijke begeleiding in hun ontwikkelingstraject.

Muzikanten die een aanvraag willen indienen kunnen dit doen via de websitelink of door te mailen naar jessen@popinlimburg.nl.

Gehonoreerde aanvragen 2019

Lotte Walda (zie foto) heeft een aanvraag ingediend voor de opnames van haar nieuwe album én de daarop volgende zomer en najaar tour. De commissie gaf aan dat het plan van Lotte een helder plan opgesteld had wanneer een duidelijk thema voor haar album en tours naar voren komt, dat ze samen met een professioneel team om zich heen tot uitvoering kan gaan brengen.

De band Solomon gaat een eerste album opnemen en heeft een aanvraag ingediend voor de samenwerking met een filmmaker die de act bijna 2 jaar op de voet volgt tijdens het proces van het maken van dit album. De commissie vond dit een act met een interessant plan en zag de meerwaarde van het maken van een documentaire opdat andere artiesten hier ook van kunnen leren.

Rapper BlabberMouf heeft een aanvraag ingediend voor de promotie van zijn nieuwe album en het nog beter kunnen focussen op de internationale markt. De commissie gaf aan dat BlabberMouf een goede focus op de markt laat zien met dit plan, waarin er duidelijk speerpunten zijn aangegeven voor de komende jaren.

Singer-songwriter Etan Huijs heeft met zijn eerste album al redelijk wat successen geboekt en heeft een aanvraag ingediend zodat hij met zijn volgende album de volgende stap kan maken in zijn carrière. De commissie zag in het plan dat Etan een professionele, harde werker is, die ook weet wat hij nodig heeft om verder te groeien binnen de Nederlandse popmuziek.

Ook de band Walden heeft een aanvraag ingediend voor hun eerste album. De band heeft al verschillende successen geboekt en heeft potentie om met de juiste aanpak verder te groeien volgens de commissie. Daarnaast laten ze in hun aanvraag een duidelijk plan van aanpak zien en zijn ze al verschillende samenwerkingen aangegaan om de volgende stap in hun carrière te kunnen nemen.

Voor hulp bij uw aanvraag:

Mail dan gerust naar jesse@popinlimburg.nl

Voor meer informatie over deze regeling:

https://www.popinlimburg.nl/popadvies/muzikanten-bands-djs/makersregeling-popmuziek-limburg/

Tevens vind u hier het aanvraagformulier en contactgegevens.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lotte Walda

Solomon

Het weer in Limburg
maandag 21 september 11:43 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 18.6 °C NO 1 Min: 8 Max: 23
Evenementen